زیستشناسی یا بیولوژی (به انگلیسی: Biology) از علوم طبیعی و دانش مربوط به کاوش دربارهٔ جانداران است. این دانش به بررسی ویژگیها و رفتار جانداران، چگونگی پیدایش گونهها و افراد (کاهش گرایی)، و نیز به بررسی تعامل جانداران با یکدیگر و محیط پیرامونشان میپردازد. (زیستشناسی دستگاهها) زیستشناسی شامل موضوعات گسترده ای است که دارای تقسیمبندی بسیاری از مباحث و رشتههای مختلف است. از جمله مهمترین موضوعات آن عبارت از پنج اصل به هم وابسته است که میتوان آنها را اساس زیستشناسی مدرن نامید:
سلولها به عنوان واحد اصلی حیات هستند. (نظریه یاخته)
گونههای جدید و صفات موروثی، محصول تکامل هستند.
ژنها واحد اصلی وراثت هستند.
ارگانیسمها محیط داخلی خود را برای حفظ یک وضعیت پایدار و ثابت، حفظ میکنند.
موجودات زنده انرژی مصرف میکنند و آن را به صورت دیگری تبدیل میکنند.
تاریخ ادبیات دری به بررسی تاریخی و جریانشناسی ادبیات زبان فارسی (دری) میپردازد. ادبیات فارسی پس از اسلام تاریخی هزار و صد ساله دارد. شعر فارسی و نثر فارسی دو گونه اصلی در ادب فارسی هستند. برخی کتابهای قدیمی در موضوعهای غیرادبی مانند تاریخ، مناجات و علوم گوناگون نیز دارای ارزش ادبی هستند و با گذشت زمان در زمره آثار کلاسیک ادبیات فارسی جای گرفتهاند…
زبان انگلیسی به عنوان رایج ترین زبان گفتاری در دنیا است. بنابراین ما با یادگیری این زبان به راحتی قادر خواهیم بود با افراد مختلف در اکثر کشورهای دنیا ارتباط برقرار کنیم. داشتن سفرهای بین المللی و یا حتی مواجه شدن با یک فرد انگلیسی زبان، اهمیت یادگیری این زبان را دوچندان خواهد کرد. یادگیری مکالمه های رایج در مکان های مختلف، حداقل این مزیت را برای ما خواهد داشت که نیازهایمان را به راحتی برطرف کنیم و بتوانیم شرایط ارتباط با افراد را حفظ کنیم...
کیمیا یکی از شاخههای علوم غریبه است که به کوشش در تبدیل کانیها و فلزات میپردازد. علوم غریبه یا کُلُّهُ سِرّ دارای پنج شاخه عمده میباشد که دانش طبیعی آن، کیمیا نامیده میشود. از دیگر شاخههای آن بهنظر ابوریحان بیرونی، میتوان به هیمیا، ریمیا، لیمیا و سیمیا اشاره کرد…
ریاضی، پایه و اساس درک علوم مختلف و باعث پیشرفت آن ها است. در حقیقت احاطه کامل به مباحث مختلف ریاضیات عمومی شما را قادر می سازد که در رشته های دانشگاهی مختلف اعم از: مهندسی و علوم پایه و در صورت نیاز رشته های حسابداری و مدیریت، توانایی بهتری کسب کنید چرا که بسیاری از مباحث رشته های ذکر شده، بدون آشنایی با مباحث ریاضیات قابل درک و فهمیدن نیست. همچنین پیشرفت جوامع از گذشته تا به حال مرهون یادگیری، فهم ریاضیات و کاربرد مباحث آن در زندگی روزمره است. هدف از ارائه مبحث ریاضی عمومی ۲، آشنایی شما با مطالبی است که بتوانید با کاربرد آن ها مسائل مربوط به دروس خود را حل نمایید.
پَشتو یا پَختو (به پشتو: پښتو) نام یکی از دو زبان رسمی در افغانستان و از شاخهٔ زبانهای ایرانی شرقی است. گویشوران آن قوم پشتون میباشند که در پاکستان، افغانستان و هندوستان زندگی میکنند. زبان پشتو در نواحی جنوبی و شرقی کشور افغانستان وبهطور پراکنده در شمال و غرب و قسمت شمالغربی پاکستان وهم چنین در مناطقی از ایران و هندوستان که پشتونها حضور دارند متداول است. گروهی از پشتوزبانان در بلوچستان و معدودی در چیترال و کشمیر زندگی میکنند. برخی نیز در کنار مرزهای ایران و افغانستان سکونت دارند. هرچند زبان عربی در این زبان نفوذ یافته، پشتو بسیاری از خصوصیات اصیل زبانهای ایرانی را حفظ کرده و خود لهجههای مختلف دارد، مانند وزیری، آفریدی، پیشاوری، قندهاری، غلزایی، بنوچی و غیره. در قانون اساسی جدید افغانستان، هر دو زبان رایج آن کشور، یعنی فارسی دری و پشتو، بهعنوان زبانهای رسمیِ ملی پذیرفته شدهاست. تعداد گویشوران زبان پشتو در افغانستان ۱۲ میلیون نفر، در پاکستان حدود ۲۳ میلیون نفر، و در ایران حدود ۵٠٠٠٠٠ نفر (بدون احتساب مهاجران) برآورد میشود.
مبنای بسیاری از علوم پیشرفته امروزه قوانین ساده مکانیک است. قوانینی که با استفاده از آن ها می توان در مورد بسیاری از پدیده های موجود در طبیعت و محیط پیرامون از مقیاس های بزرگی چون حرکت سیارات و اجرام آسمانی تا حرکت یک الکترون در لامپ پرتو کاتدی صحبت کرد…